Voivatko koirat syödä jäätelöä? Tässä on mitä asiantuntijat sanovat (2023)

Koirat rakastavat jäätelöä yhtä paljon kuin me, mutta pitäisikö heidän syödä sitä? Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää ennen seuraavan kauhasi jakamista.

On vaikea sanoa, kumpi rakastaa jäätelöä enemmän: ihmiset vai koirat. Kun me syömme kartio nuolelta nuolelta, he istuvat kärsivällisesti vieressä ja haluavat jäätelön liukua pois kartiosta. Miksi he ovat niin pakkomielle siitä? "Koirat rakastavat jäätelöä kaikista meidän syistämme", sanoo eläinlääkäri Sam Meisler, DVM, PetWellClinicin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Se sisältää paljon sokeria, rasvaa ja jopa suolaa. Kaikki nämä ainesosat tekevät siitä erittäin maistuvan." Käännös: Se on herkullista! Mutta voivatko koirat syödä jäätelöä?

Lemmikkien vanhempina tiedämme, että on olemassa tiettyjäihmisille sopivia ruokia, jotka ovat hyviä koirille, kuten bataatit jamunat, ja niitä onruokia, joita he eivät voi syödä, kuten viinirypäleet ja sienet. Joten missä jäätelö seisookoiran ruokavalio? Pyysimme eläinlääkäreitä hakemaan kauhaa.

SaadaValitut Palat'sLue Up-uutiskirjeLisää lemmikkejä, huumoria, siivousta, matkustamista, tekniikkaa ja hauskoja faktoja koko viikon ajan.

Voivatko koirat syödä jäätelöä?

"Kyllä, koira voi syödä jäätelöä", sanoo tohtori Meisler. "Se voi kuitenkin olla täynnä mahdollisesti haitallisia vaikutuksia - ja jopa kuolemaa." Jep. Jäätelö tuskin vaikuta haitalliselta, saati myrkylliseltä, mutta se voi olla ainesosista riippuen. Rusinat ja suklaa voivat olla myrkyllisiä esimerkiksi koirille. Keinotekoiset makeutusaineet ovat myös suuri ei-ei (sitä lisää alla).

Voivatko koirat syödä vaniljajäätelöä?

Ilmeisten haitallisten ainesosien lisäksi saatat ihmetellä: "Voivatko koirat syödä vaniljajäätelöä?" Loppujen lopuksi, mitä haittaa tavallisesta vaniljasta on? No, vaikka jäätelön maitoa pidetäänkin monille ihmisille terveellisenä ravintona, koirat eivät yleensä siedä maitotuotteita hyvin. "Useimmilla koirilla ei ole laktoosin pilkkomiseen tarvittavia entsyymejä", tohtori Meisler selittää. Entsyymit ovat kriittisiä monille aineenvaihduntatoiminnoille, ja ilman maitotuotteiden hajottamiseen tarvittavia entsyymejä pennullasi voi olla rypistävää, kivuliasta vatsasärkyä – tai mikä pahempaa – jäätelön syömisen jälkeen.

Kuinka paljon jäätelöä koira voi syödä?

On mitä todennäköisimmin ok, jos pentu nuolee kulhosta muutaman nuolemisen, kun täytät astianpesukonetta, mutta suurempia määriä tulee välttää. "Jotkut koirat sietävät maitoa paremmin kuin toiset, mutta otat riskin, jos annat niille jäätelöä ensimmäistä kertaa", sanoo Heather Berst, DVM, lemmikkieläinlääkeyhtiö Zoetisin lääketieteellinen johtaja.

Voivatko koirat syödä jäätelöä, jos se on maidotonta? Se ei ehkä aiheuta vatsavaivoja, mutta sinun on otettava huomioon sen muut ainesosat, jotka voivat olla paljon vaarallisempia. "Suklaa, kuten tumma suklaalastut, voi annostusta ja koiran painosta riippuen olla tappavan myrkyllistä koirille", tohtori Meisler selittää.

Huolimatta koirien jäätelön kaatumisesta, on silti vaikea vastustaa niitä suloisia pentu-koiran silmiä, jotka tuijottavat sinua, kun syöt lusikka lusikalta kivistä tietä. Mutta pidä lujasti ja heitä niitä maukkaita,terveellistä koiranhoitoasen sijaan. Älä vain mene yli laidan niiden kanssa. "Maitojen tulisi olla 10 % tai vähemmän koiran päivittäisestä kalorien saannista", sanoo tohtori Berst.

(Video) Kiusallinen alapääongelma || BLOKESS

Mitä tapahtuu, jos koira syö liikaa jäätelöä?

Voivatko koirat syödä jäätelöä? Tässä on mitä asiantuntijat sanovat (1)Inside-studio/Getty Images

Tässä on joitain terveysongelmia ja seurauksia koirien jäätelön syömisestä missä tahansa määrissä.

Kipu ja liikalihavuus

Kun koirat syövät jäätelöä, ne kokevat todennäköisesti vatsavaivoja, kouristuksia, kaasua, turvotusta, oksentelua ja/tai ripulia. Ongelmana on, että jotkut näistävaroitusmerkkejä koirakivustaeivät ole meille ilmeisiä, joten saatamme ajatella, että jäätelö sopii hyvin niiden kanssa. Ja tietenkään koiramme eivät voi yhdistää pisteitä, että herkullinen jäätelö on yhtä kuin järkyttynyt vatsa, joten kierto toistuu. ”Lopputulos voi olla epämiellyttävä koiraylipainon saaminen”, sanoo tohtori Meisler.

Myrkylliset ainesosat

Koirat ovat luonteeltaan opportunistisia ja haluaisivat saada tassunsa lähes minkä tahansa makuisen jäätelön päälle, mutta jotkut ainesosat voivat aiheuttaaruokamyrkytys koirilla. "On olemassa monia tavallisia jäätelön ainesosia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia koiralle, mukaan lukien suklaa, rusinat, makadamiapähkinät, saksanpähkinät, kahvi ja ksylitoli", sanoo tohtori Berst. Ajattele rusinoita rommirusinajäätelössä. Rusinat sisältävät tuntematonta ainetta, joka on myrkyllistä ja voi aiheuttaa munuaisvaurioita. Ja suklaa sisältää teobromiiniksi kutsuttua kemikaalia sekä kofeiinia, jotka molemmat ovat myrkyllisiä koirille.

Koirat metaboloivat nämä ainesosat paljon hitaammin kuin ihmiset, mikä voi aiheuttaa monia ongelmia. Oireita, jotka saatat huomata heti, ovat oksentelu ja ripuli. Jos koirasi sai paljon jäätelöä, voi ilmaantua vakavampia oireita, kuten liiallinen virtsaaminen, lihasvapina, kohtaukset, sydämen rytmihäiriöt ja jopa kuolema.

Kaikki makadamiapähkinöitä sisältävä jäätelö on myös mahdollisesti myrkyllistä. Tutkijat eivät ole selvittäneet miksi, mutta he tietävät, että jos koira syö makadamiapähkinöitä, se voi aiheuttaa heikkoutta, oksentelua, vapinaa, hypertermiaa ja huonoa lihashallintaa.

Keinotekoiset makeutusaineet

Ksylitoli on yksi yleisimmin käytetyistä keinotekoisista makeutusaineista, jota löytyy usein sokerittomista elintarvikkeista, kuten maapähkinävoista, leivonnaisista, karkeista ja kyllä, sokerittomasta jäätelöstä. Ihmiset voivat syödä sitä ilman ongelmia, mutta hyvin pienetkin ksylitolimäärät voivat olla kohtalokkaita koirille, tohtori Meisler sanoo. Kun koirat syövät sitä, se imeytyy nopeasti verenkiertoon ja voi saada aikaan nopean insuliinin vapautumisen haimasta, mikä voi johtaa vaarallisen alhaisiin verensokeritasoihin (hypoglykemia). Tällä voi olla tuhoisia vaikutuksia ja siitä voi tulla hengenvaarallinen, jos sitä ei hoideta nopeasti. Varhaisia ​​oireita ovat oksentelu, mutta kun hypoglykemia etenee nopeasti, se voi johtaa lihasheikkouteen, letargiaan, kohtauksiin ja romahdukseen.

Entä muutmakeutusaineet? Voivatko koirat syödä jäätelöä, joka sisältää aspartaamia, sukraloosia tai steviaa? Vaikka nämä ainesosat eivät ole myrkyllisiä, ne voivat aiheuttaa maha-suolikanavan epämukavuutta ja ripulia, joten sinun tulee välttää niitä.

Ruoka-allergiat

Vaikka ruoka-aineallergiat eivät ole niin yleisiä koirilla kuin ilmassa leviävät allergiat, jotkut niistäsuosituimmat koirarodut, kuten labradorinnoutaja ja cockerspanieli, voi olla suurentunut riski saada niitä. Yleisiä syyllisiä ovat kana, naudanliha, maissi, vehnä ja munat sekä maito ja soija – kaksi vakioainesosaa maitotuotteista ja maidottomista vaihtoehtoisista jäätelöistä, vastaavasti. Ruoka-aineallergian merkkejä ovat mmkutina, ihon turvotus ja punoitus.

(Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

Haimatulehdus

"Vakavissa tapauksissa koirat voivat saada erittäin vakavan haimatulehduksen, jonka hoito saattaa vaatia sairaalahoitoa", sanoo tohtori Berst. Tyypillisesti tämä tila syntyy, kun uusi ruoka tai herkku tuodaan käyttöön. Ja se voi olla jotain uutta, josta et tiedä, kuten jos he söivät jotainkaivettu takapihalletai nappasi esineen roskista. Normaalisti haima ampuu entsyymejä suolistoon auttamaan ruoansulatusta, ja se säätelee myös glukoosia ja insuliinia kehossa. Haimatulehduksessa haima tulehtuu, mikä johtaa vaurioihin muissa kehon osissa. Normaalit oireet ovatruokahalun menetys, heikkous, oksentelu, kuume, ripuli, vatsakipu ja nestehukka.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos koirasi söi jäätelösi?

Poistuit huoneesta minuutiksi ja palasit ja huomasit kulhollisen brownie-fudge-jäätelön kadonneen. Ei ole mysteeri, kuka sen söi. Niin ihastuttavat kuin heidän jäätelöllä peitetyt kasvonsa ovatkin, se voi olla vakava terveysongelma, jos koirasi syö koko kulhosi jäätelöä verrattuna varastettuun nuoleen. "Ensinnäkin, soita eläinlääkärillesi, jos sinulla on kysyttävää koirasi syömistä ainesosista, äläkä odota soittamista", sanoo tohtori Berst. "Eläinlääkärisi voi opastaa sinua, mitä tehdä ja tarvitseeko koirasi tulla hoitoon." Jos et pääse eläinlääkäriin, soitaASPCA:n eläinmyrkytystorjuntataiLemmikkimyrkytyspuhelin.

Mitkä ovat terveellisempiä vaihtoehtoja jäätelölle?

Voit silti hemmotella pentuasi jäätelön makeilla herkuilla – tee siitä vain koiraystävällinen kauha. Monissa ruokakaupoissa ja lemmikkikaupoissa on soija- tai muita maidosta valmistettuja jäätelövaihtoehtoja, jotka on tehty erityisesti koirille. Saatat myös löytää ihmisille maidotonta jäätelöä, joka ei sisällä ksylitolia tai muita rikollisia, kuten suklaata ja pähkinöitä. "Voit kokeilla jäätelöä, jossa käytetään rasvatonta kreikkalaista jogurttia tai kefiiriä pohjana välttääksesi perinteisen jäätelön korkeamman rasva- ja sokeripitoisuudet", sanoo tohtori Berst.

Jos jo rakastat hemmotella pentuasikotitekoisia koiraherkkuja, miksi et haarautuisi ja luo oma koirajäätelösi? Toimi seuraavasti:

 1. Sekoita 32 unssia tavallista rasvatonta kreikkalaista jogurttia tai kefiiriä kahden kypsän kanssabanaanit.
 2. Vuoraa 9 x 9 tuuman uunivuoka leivinpaperilla ja levitä jogurttiseos tasaisesti.
 3. Jäähdytä kiinteäksi.
 4. Leikkaa pureman kokoisiksi paloiksi.

Koirasi saattaa kaivaa nämä herkut kylmänä, mutta voit myös sulattaa ne kermaisemman jäätelön kaltaisen koostumuksen saamiseksi. Dr. Berst sanoo, että voit myös vaihtaa banaanit kahteen ruokalusikalliseen maapähkinävoita. Tai lisää tai lisää mustikoita, omenoita (ilman siemeniä ja ydintä), vesimelonia, kurpitsaa ja melkein mitä tahansa myrkytöntä, jota koirallesi meneezoomiavarten. Makumahdollisuuksia rajoittavat vain ruuat, joita koirien ei pitäisi syödä.

Parhaat koirajäätelöt

Nyt kun tiedät vastauksen kysymykseen "Voivatko koirat syödä jäätelöä?" selvittäämitkä kasvit ovat myrkyllisiä koirillevarmistaaksesi, että kotisi on todella turvallinen.

Asiantuntijoista

 • Sam Meisler,DVM on yrityksen perustaja ja toimitusjohtajaPetWellClinic, walk-in lemmikkieläinten hyvinvointiklinikka, jolla on useita paikkoja eri puolilla Yhdysvaltoja.
 • Heather Berst,DVM on lääketieteellinen johtoZoetis,Maailmanlaajuinen eläinterveysalan yritys, joka löytää, kehittää, valmistaa ja kaupallistaa rokotteita, lääkkeitä, diagnostiikkaa ja muita tekniikoita seuraeläimille ja karjalle.

Lähteet:

kobeza/Getty Images syöpää torjuvia ruokia koirille
(Video) Lapsi soittaa 112
IzaLysonArts/Getty ImagesHauskoja faktoja koirista
Ling Stock/Shutterstock Mitä koirasi haluaa sinulta

FAQs

Onko jäätelö koiralle vaarallista? ›

Helteellä koira himoitsee jäätelöä – voiko sitä syödä? Jäätelössä on toki turhaa sokeria ja rasvaa, se ei kuitenkaan ole varsinaisesti koiralle vaarallista. Koirat eivät siedä laktoosia, jos antaa jäätelöä niin sen tulisi olla laktoositonta. Suklaa on myrkyllistä koiralle, mitä tummempaa sen vaarallisempaa.

Mikä jäätelö sopii koiralle? ›

Tarjoile lemmikillesi kuitenkin vain koiran jäätelöä. Ainesosien, kuten sokerin, laktoosin tai suklaan vuoksi ihmisten jäätelö ei sovellu koirille. Tästä syystä on turvallisempaa ja terveellisempää ostaa erityisiä koirien jäätelöitä tai valmistaa koirien jäätelö itse.

Onko paprika vaarallista koiralle? ›

Kyllä, koira saa syödä punaista paprikaa. Punainen paprika sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia. Punaisen paprikan antioksidanttiset ominaisuudet auttavat myös suojaamaan koiran soluja vapailta radikaaleilta, jotka ovat soluvaurioita aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.

Voiko koiralle antaa jääpaloja? ›

Eläinsuojelujärjestö Blue Crossin mukaan jääpaloja voi antaa lämmöstä kärsivälle ja muuten terveelle koiralle. Syytä on kuitenkin pitää huolta siitä, etteivät jääpalat ole liian isoja ja tällä tavoin tukehtumisriskin aiheuttavia.

Voiko koira syödä laktoositonta jäätelöä? ›

Jäätelö Monet koirat ja kissat ovat laktoosi-intolerantteja, joten etenkin isompi määrä jäätelöä voi aiheuttaa lemmikille ripulia.

Miksi viinirypäleitä ei saa antaa koiralle? ›

Viinirypäleet ja rusinat: Suuri määrä rypäleitä tai rusinoita voi aiheuttaa koiralle äkillisen ja vakavan myrkytystilan. Ksylitoli: Koiran elimistöön joutuessaan ksylitoli nostaa äkillisesti koiran insuliinin eritystä, mikä laskee koiran verensokerin nopeasti.

Saako koira syödä makkaraa? ›

Pääsääntönä eläinlääkäri Pirta Tapio pitää sitä, että kissalle ja koiralle voi antaa kohtuudella sitä mitä itsekin syö. Eviran vastaava eläinlääkärin Jessica Löfgren-Erikssonin mukaan makkaraa kannattaa antaa eläimille korkeintaan makupalaksi.

Mitä hedelmiä ei saa antaa koiralle? ›

Näitä voi antaa koiralle:
 • Omena (mutta älä anna siemeniä tai omenan karaa!)
 • Banaani.
 • Mustikat.
 • Kiivi.
 • Sitruuna.
 • Appelsiini.
 • Persikka (älä anna kiveä)
 • Ananas.
Dec 20, 2017

Voiko koira syödä raejuustoa? ›

17. Raejuusto. Raejuusto sisältää runsaasti proteiinia ja kalsiumia, mutta on melko mietoa, joten se voi olla hyvä tapa lisätä proteiinia koiran ruokavalioon.

Saako koiralle antaa leipäjuustoa? ›

FirstVetin eläinlääkäri vastaa: Tavallinen juusto ei ole sinänsä vaarallista koiralle. Juustoissa on kuitenkin runsaasti rasvaa ja korkea energiapitoisuus joten juuston antaminen säännöllisesti makupalana saattaa johtaa painonnousuun.

Onko kaurapuuro hyvä koiralle? ›

Kunhan kaura kuoritaan ja kypsennetään, pystyy koira hyödyntämään sen ravintoaineet varsin tehokkaasti. Kauran kuitupitoisuus on myös omaa luokkaansa. Kuidut hellivät niin ihmisen kuin koirankin suolistoa ja huolehtivat vatsan normaalista toiminnasta.

Voiko koira syödä kananmunaa? ›

Kyllä, useimpien koirien on turvallista syödä kananmunaa. Kananmunat sisältävät runsaasti proteiinia, rasvahappoja ja vitamiineja, joita koira tarvitsee pysyäkseen terveenä.

Onko porkkana hyväksi koiralle? ›

Porkkanat eivät ole myrkyllisiä koirille ja niitä voi hyvin antaa osana koiran normaalia ruokavaliota. Porkkanoissa on paljon kuitua ja ne voivat aiheuttaa joilllekin koirille huonoa oloa tai jopa ummetusta. Porkkanoita kannattaa antaa aluksi pienempi määrä ja katsoa, miten koiran vatsa kestää niitä.

Onko peruna vaarallista koiralle? ›

Mikäli koira pääsee nautiskelemaan esimerkiksi raakaa perunaa, voi edessä olla pikainen matka eläinlääkäriin. Raaka peruna ja perunan vihreät osat sisältävät solaniinia, joka voi aiheuttaa myrkytysoireita koiralle. Myös suolitukos voi olla raakaa perunaa syöneen koiran kohtalo. Siis vain kypsää perunaa kuppiin!

Mikä on myrkyllistä koiralle? ›

Sipuli: Sipuli on koiralle haitallista kaikissa muodoissa, eli raakana, kypsennettynä ja kuivattuna. Suklaa ja kaakao: Suklaan ja kaakaon sisältämä teobromiini on koiralle myrkyllistä. Mitä tummempaa suklaa on, sitä suurempi sen teobromiinipitoisuus ja myrkytysriski on. Myös kaakaojauhe on koiralle vaarallista.

Miten tehdä koiralle jäätelöä? ›

Sekoita haluamasi määrä jogurttia, vettä ja koiran herkkuja. Voit käyttää koiran kuivaruokaa, kuten otsikkokuvassa, mutta yhtä hyvin toimivat varmasti myös muut koiran makupalat tai esimerkiksi jauheliha. Laita seos pieneen rasiaan ja pakasta.

Voiko Maksalaatikkoa antaa koiralle? ›

Sinänsä keitetty riisi ja maksa ovat sopivaa koiranmurkinaa, mutta tehdasvalmisteinen maksalaatikko sisältää paljon sokeria, suolaa ja lisäaineita. Sokeri voi aiheuttaa hammaskiveä ja hampaiden reikiintymistä, ja huonokuntoisista hampaista voi seurata ongelmia muuallekin koiran elimistössä.

Miksi koiralle ei saa antaa tomaattia? ›

Tomaatti

Vaikka itse punainen tomaatti ei ole koiralle vaarallista, tomaatin varret ja lehdet sekä kypsymättömät hedelmät voivat aiheuttaa hauvalle vatsavaivoja. Vaikka koiran täytyykin maistella tomaatin varsia melko suuri määrä saadakseen oireita, kannattaa koira pitää suosiolla poissa tomaattipensaista.

Videos

1. AUTO JÄÄ (FEAT. KÄÄRIJÄ) nyt ulkona!!! 🗣️🗣️💚💚 #anttituisku #käärijä #autojää
(OfficialAnttiTuisku)
2. KOIRAT: Koiran totuttaminen yksinoloon ⎥ ARJEN TUKITOIMINNOT
(Lemmikkimedia)
3. Camping In The RAIN - TELTA - ASMR - koira
(AB Camping)
4. Autotelttailu Rain Stormissa vuorella - ilmateltta ja koira
(AB Camping)
5. David Godman - toinen buddha kaasupumpun haastattelussa
(BuddhaAtTheGasPump)
6. This Home is Abandoned for 2 Decades and Everything Still Works!
(Bros Of Decay)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 14/10/2023

Views: 6353

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.