Mikä saa ja ei voi mennä viemäriin? | Oneflare (2023)

Jos todella luulet, että pesuallassi tyhjennysputket ovat yhteydessä johonkin mustaan ​​aukkoon, joka saa ruoan jäännökset maagisesti katoamaan, sinun pitäisi tietää, että olet äärettömän väärässä. Viimeinen asia, jonka me kaikki haluamme tehdä aterian jälkeen, on tiskit; meistä tulee usein liian laiskoja hävittämään kunnolla kaikki pienet ruokajätteet ja joudumme työntämään ne viemäriin (syyllinen, eikö?).

On enemmän kuin selvää, että meidän ei pidä heittää pois mitään kiinteää elementtiä yksinkertaisista ekologisista syistä, mutta kun on kyse luomutuotteista, kuvittelemme, että ne hajoavat helposti pienellä vedellä. Loppujen lopuksi kuinka paljon vahinkoa he voivat todella tehdä? Vastaus: PALJON.

Säästä itsesi vaivalta ja hävitä alla olevat muualle.

Voitko laittaa valkaisuainetta pesualtaaseen?

Valkaisuaineen kaataminen voi olla haitallista, jos valkaisuaine sekoittuu muihin järjestelmässä oleviin kemikaaleihin. Varmista, että valkaisuaine on laimennettu niin, että se pysyy turvassa juoksevalla vedellä ja pienillä määrillä valkaisuainetta kerrallaan. Yleisesti ottaen valkaisuainetta on turvallista kaataa pesualtaaseen, jos olet liitetty vesijohtoverkkoon. Jos olet liitetty saostussäiliöön, mikä tahansa määrä valkaisuainetta tai viemäripuhdistusainetta voi olla erittäin haitallista septikon ekosysteemille.

Voitko kaataa kiehuvaa vettä pesualtaaseen?

Älä kaada kiehuvaa vettä pesualtaaseen, jos sinulla on PVC-putkia, koska voit vahingoittaa putkia. Ole myös varovainen, jos sinulla on posliinikulho, sillä kiehuva vesi voi aiheuttaa halkeamia pintaan. Jos kaadat kiehuvaa vettä viemäriin yrittääksesi puhdistaa tukos, saatat tarvita lisätuotteita auttamaan sitä. Rasva tai ruokajätteet saattavat vaatia tukosten poistamista manuaalisesti pelkän veden kiehumisen sijaan.

(Video) Lukittu tunneli – Mitä rautaoven takaa löytyy?

Voitko laskea rasvaa pesualtaaseen?

Ei. Vaikka rasva on nestemäisessä muodossa viemäriin laskeutuessaan, se jäähtyy pian kylmässä putkissa ja kovettuu. Ajan myötä tämä kerääntyy ja tukkii viemärin. Jos sinun on hävitettävä rasva, paras tapa on kaataa se astiaan tai astiaan, antaa sen jähmettyä ja hävittää se sitten roskakoriin. Jos rasva pääsee vedenkäsittelylaitokselle, sitä on erittäin vaikea puhdistaa vesistöstä ja se päätyy usein vesistöihimme ja valtameriimme.

Voitko kaataa rasvaa pesualtaaseen?

Ei. Kaikenlainen rasva tai rasva viemäriin todennäköisesti kovettuu ja kovettuu putkiin. Ajan myötä tämä johtaa tukkeutumiseen ja haiseviin viemäreihin. Vältä rasvan tai rasvan kaatamista viemäriin asettamalla se sivuun jäähtymään ja kovettumaan ennen kuin hävität sen paperiin käärittynä roskakoriin.

Voitko laittaa kuivaa jäätä pesualtaaseen?

Kuivajää missä tahansa suljetussa tilassa voi aiheuttaa vaarallisia hiilidioksidipitoisuuksia. Myös äärimmäisen kylmän lämpötilan vuoksi kuivajää pesualtaaseen tai viemäriin voi vahingoittaa kalusteiden pintaa ja vuorauksia. Vältä laskemasta sitä pesualtaaseen ja anna sen olla hyvin ilmastoidussa tilassa, kunnes se on täysin sulanut/haihtunut.

Mikä saa ja ei voi mennä viemäriin? | Oneflare (1)

Voitko kaataa kemikaaleja pesualtaaseen?

Yleisenä peukalosääntönä on, että kemikaaleja, joita ei ole suunniteltu valumaan viemäriin (viemärinpuhdistusaine, wc-puhdistusaine jne.), ei saa hävittää suuria määriä tällä tavalla. On olemassa suuri riski, että putket, erityisesti vanhemmat putket, voivat vaurioitua ja mahdollisesti vuotaa epäpuhtauksia paikallisiin juomavesivarastoihin tai pohjaveteen. Pienennä vaurioiden tai epäpuhtauksien riskiä lukemalla yksittäisen tuotteen ohjeet parhaan tavan hävittääksesi.

Voitko kaataa ammoniakkia pesualtaaseen?

Ammoniakkia löytyy monista puhdistusaineista, eikä sitä pidetä vaarallisena kotitalouskemikaalina. Se on turvallista kaataa pesualtaaseen, mutta varmista, että se on hyvin laimennettu juoksevalla kylmällä vedellä samanaikaisesti. Viemäriin pitäisi valua enemmän vettä kuin ammoniakkia. Voit myös huuhdella sen turvallisesti alas wc:stä. Älä koskaan sekoita valkaisuainetta ja ammoniakkia keskenään, koska ne muodostavat yhdessä haitallisen kaasun. Jos sinulla on septinen järjestelmä, vältä huuhtelemasta tai kaatamasta ammoniakkia ulos, koska se voi päätyä valumaan maahan ja saastuttaa pohjaveden.

(Video) Throw a Lemon down the Drain and you'll THANK ME FOREVER💥(Genius Trick)🤯

Voitko kaataa ruokaöljyä pesualtaaseen?

Vältä kaatamasta kaikenlaista öljyä tai rasvaa pesualtaaseen. Kun öljy jäähtyy, se kovettuu ja voi aiheuttaa tukoksia putkiin. Se voi myös johtaa haisevaan pesualtaaseen, jos otat tapana kaataa rasvoja ja öljyjä viemäriin. Ajan myötä tämä johtaa tukkeutumiseen ja haiseviin viemäreihin. Vältä rasvan tai rasvan kaatamista viemäriin asettamalla se sivuun jäähtymään ja kovettumaan ennen kuin hävität sen paperiin käärittynä roskakoriin.

Ruokaöljyä varten anna sen ensin jäähtyä pannulla, pyyhi sitten talouspaperilla ja heitä se sinne, missä se kuuluu – roskakoriin. Tämä pätee kysymyksiin, kuten "voitko kaataa kasviöljyä pesualtaaseen?", "Voitko kaataa oliiviöljyä pesualtaaseen?" ja enemmän.

Mikä saa ja ei voi mennä viemäriin? | Oneflare (2)

Voitko laittaa ruokasoodaa pesualtaaseen?

Ruokasooda on loistava tapa puhdistaa tukkeutunut tai haiseva pesuallas. Kaada viemäriin keskimääräinen määrä ruokasoodaa ja sen jälkeen 1 kuppi etikkaa ja 1 kuppi kuumaa vettä. Peitä sitten viemäri varmistaaksesi, että kemiallinen reaktio tapahtuu junassa eikä palaa pesualtaaseen. Anna sen olla tässä 5-10 minuuttia ja huuhtele sitten kuumalla vedellä täytetyllä vedenkeittimellä.

Voitko kaataa maitoa pesualtaaseen?

Maito ei välttämättä riko tai tukki putkia. Mutta se on erittäin haitallista ympäristölle, koska se antaa maidon sekoittua veteen. Tosiasia on, että maito hajoaa, imee happea vedestä, mikä estää tässä vedessä eläviltä mikro-organismeilta mahdollisuuden hengittää. Seurauksena on pieni ihmisen aiheuttama ympäristökatastrofi. Ja jos myös naapurimme tekevät syntiä kaatamalla maitoa viemäriverkostoon, katastrofin laajuus kasvaa. Englannissa muuten sellaisesta toiminnasta sakotetaan.

Voitko kaataa asetonia pesualtaaseen?

Lyhyt vastaus on ei ja kohtuullisin perustein. Koska asetoni on voimakas liuotin, saattaa vaikuttaa järkevältä käyttää sitä tukkeutuneen viemärin avaamiseen, ja se olisi yksinkertainen tapa hävittää asetonijätteet. Oli miten oli, riippumatta siitä, aiotko todennäköisesti liuottaa putket tukkivan osan, se ei todennäköisesti lopu tähän. Koska asetoni myös liuottaa monia, PVC-putket ovat vaarassa vaurioitua.

(Video) 2023 OFFSHORE 54' Pilothouse YACHT TOUR nopea troolari Liveaboard Boat

Entä appelsiinin kuoret, voinko heittää ne viemäriin?

On olemassa urbaani myytti: appelsiininkuoren laittaminen viemäriin saa sen tuoksumaan raikkaalta – ei. Mikset heitä heitä kompostiastiaan? Se säästää päänsärkyä ja saat brownie-pisteitä luontoäidiltä ympäristöystävällisyydestä.

Voitko laittaa kahvinporot pesualtaaseen?

Kaupunki myytti 2: Kahvijauhat voivat puhdistaa piiput. Fakta: putkissasi olevaan öljyyn sekoitettu kahvijauhe on varma tyhjennyshävittäjä.

Mikä saa ja ei voi mennä viemäriin? | Oneflare (3)

Munankuorten pitäisi olla turvassa viemäriin, olenko oikeassa?

Ei, et ole. Toisaalta on hyvin yleistä jättää muutama munankuori pesualtaaseen ja avata sitten hana, jotta pienemmät palaset valuvat viemäriin. Ne ovat kuitenkin yksi haitallisimmista asioista viemärin käyttöiän kannalta, koska vaipan kalvo voi tarttua putkien seiniin.

Saako teelehtiä viemäriin?

Tee voi olla hyvä meille, mutta ei niin paljon viemärille. Jos käytät irtolehtisiä teetä, varmista, että mahdollisimman vähän lehtiä pääsee viemäriin, koska ne voivat kerääntyä ja aiheuttaa suuren ongelman.

Entä semoline?

Useimmat pastatyypit valmistetaan mannasuurimosta, joka voi tulla hyvin tahmeaksi märkänä, mikä voi aiheuttaa mojovan tukos, jos sitä löytyy piipuista. Kun tyhjennät pastaa tiskialtaasi, varmista, ettei mikään muu kuin vesi pääse viemäriin.

(Video) Inside a Crazy Modern Glass Mansion With a 3 Level Pool!

Onko hyvä idea valuttaa Metamucil ja muut lääkkeet pesualtaaseen?

Vanhentunut nestemäinen lääke ei aina ole paras viemäriin. Esimerkiksi metamusiili voi muuttua "kovaksi hyytelöksi" ja siitä on painajainen päästä eroon. Lue sen sijaan valmistajan opas hävittämisestä ja säästä itsesi sairaalta viemäriltä.

Sopiiko perunankuori keittiön viemäriin?

Perunankuoret voivat tulla hyvin tahmeiksi vedessä. Vältä joutumasta "tahmeisiin tilanteisiin" ja laita se kompostiastiaan appelsiininkuorten kanssa.

Hyytelön pitäisi mennä viemäriin?

Kaikki, jossa on gelatiinia, on kiellettyä. Vaihtoehtoja on kaksi – vatsa tai roskakori.

Pitäisikö minun heittää ylijäänyt riisi pesualtaaseen?

Vaikka riisinjyviä voi olla vaikea seurata, niistä voi tulla likaista sotkua, jos ne joutuvat viemäriin. Yritä parhaasi välttääksesi, että yksikään näistä häiriötekijöistä ei pääse alas pesualtaallesi.

Joten mikä on ja mikä ei ole turvallista? Tässä on hyödyllinen yhteenveto joistakin yleisimmistä kyselyistä. Yritä kiinnittää se jääkaappiin muistuttaaksesi itseäsi seuraavan pesun yhteydessä, että olet lempeä putkillesi.

(Video) A Talk About Elvis 🎸 Larry Geller 🎸 The day Elvis died

TuoteVoiko se mennä viemäriin?
ValkaisuaineLaimennettuna ja järjestelmästäsi riippuen
Kahvi/TeeKyllä, pois lukien pohjat ja lehdet
Mitä tahansa voit juodaJoo
Jäljelle jäänyt kiinteä ruokaEi
Rasva/rasvaEi
KuivajääEi
Puhdistuskemikaalit (paitsi wc/viemäripuhdistusaine)Välttää
Ruokaöljy (kasviöljy, oliiviöljy jne.)Ei
RuokasoodaJoo
MaitoVälttää
Hedelmien ja vihannesten kuoretEi
MunankuoretEi
Vanhentunut lääkeEi

Oletko jo tehnyt nämä synnit? Meillä onputkimiehetvalmis auttamaan kaikissa tilanteissa, yksinkertaisestijulkaise työpaikkaja autamme sinua järjestämään sen.

FAQs

Mitä ei saa laittaa viemäriin? ›

Yksinkertaisesti: viemäriin kuuluu laittaa ainoastaan ihmisten jätökset, wc-paperi ja pesuvedet. Viemäriin ei saa laittaa siis mitään jätevesien ulkopuolelta, se ei ole roska-astia. Käyttämällä viemäriä oikein ylläpidät sen toimintaa ja voit välttyä tarpeettomilta vahingoilta.

Miksi rasvaa ei saa kaataa viemäriin? ›

- Vesi valuu painovoiman ansiosta putkesta pois, ja rasva valuu veden mukana eteenpäin. Vaikka laskettaisiin vettä öljyn perässä, rasva on pieninä pisaroina veden seassa eikä se liukene. Juha-Ville Mäkisen mukaan öljy tukkii viemärin kymmenien metrien matkalta.

Mitä ei saa laittaa Lavuaariin? ›

Viemäriin saa laittaa
  • vessapaperia, virtsaa, ulostetta ja niiden huuhteluvettä
  • astian- ja pyykinpesuvettä
  • peseytymisessä ja siivouksessa käytettyä vettä.

Saako kiehuvaa vettä kaataa viemäriin? ›

Asiantuntijat vastaavat Kotiliedessä Perinteisesti kiehuvan veden on peloteltu lyhentävän viemäriputkiston käyttöikää. Nykyaikaiset viemärit kestävät hyvin pieniä määriä kiehuvaa vettä, asiantuntijat kertovat Kotiliedelle.

Saako ruokaa laittaa viemäriin? ›

Kaikenlaiset rasvat ovat ehdottoman kiellettyjä. Niitä ei tule laittaa viemäriin edes lämpimällä vedellä jatkaen. Ruoantähteistä rasvaisimmat ja heikoimmin hajoavat, kuten lihat ja kovat vihannekset eivät pärjää putkistossa, vaan tukkivat helposti koko viemäristön, Lehtola kertoo.

Voiko etikkaa kaataa viemäriin? ›

Etikan ja soodan sanotaan avaavan tehokkaasti tukkeutuneet viemärit. Tämä on yksi klassikko-ohjeista, joihin etikkaa ja soodaa voidaan kodin siivouksessa käyttää. Etikka ja sooda ovat myrkyttömiä ja edullisia, eikä niiden kaatamisesta viemäriin ole ainakaan mitään haittaa.

Voiko öljyn kaataa viemäriin? ›

Erityisasiantuntija Sari Kemppainen Helsingin seudun ympäristöpalveluista neuvoo, että pienet, puolen desilitran tai desilitran ruokaöljymäärät voi imeyttää vaikka sanomalehteen ja panna biojätteen sekaan. Näin kannattaa toimia esimerkiksi tonnikalan öljyn kanssa. Maahan tai viemäriin öljyä ei saa kaataa.

Voiko Kahvin porot kaataa viemäriin? ›

Viemäreihin ei saa heittää:

ruuantähteitä, perunoiden tai hedelmien kuoria tai kahvinporoja.

Voiko käsidesin kaataa viemäriin? ›

Mikäli käsidesi haisee oudolta, sen rakenne on muuttunut paksuksi ja puuroiseksi tai aineen kuivumisessa kestää tavanomaista kauemmin, kannattaa tuote korvata uudella. Käsidesi luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi, jota ei tule laittaa sekajätteeseen tai viemäriin vaan toimittaa erilliskeräykseen.

Voiko kodin putkimiestä laittaa lattiakaivoon? ›

Kodin Putkimiestä voi käyttää kaikkiin viemäreihin tiskialtaista lattiaviemäreihin, mutta WC-pyttyyn ja tiski- tai pyykinpesukoneisiin se ei sovellu. Tehoaineena natriumhydroksidi. Käyttöohje: Puoli pullollista kaadetaan viemäriin ja annetaan vaikuttaa vähintään puoli tuntia.

Mikä tukkii viemärit? ›

Lehtolan mukaan suomalaisten viemärit tukkiutuvat yleisimmin niihin joutuneiden kuulumattomien esineiden ja ruoka-aineiden vuoksi. Kinkkurasvan lisäksi viemäreitä tukkivat niin kahvinpurut, kananmunankuoret, juustot sekä kovat vihannekset. – Kaikenlaiset rasvat ovat ehdottoman kiellettyjä kaataa viemäristä alas.

Saako viemärin avata itse? ›

Kiinteistöliiton uudet linjaukset: Hajulukon avaaminen kuuluu taloyhtiölle, lattiakaivon putsaaminen asukkaalle. Päivitetyn vastuunjakotaulukon perusteella vastuu siirtyy osakkaalta yhtiölle ainakin kahdessa asiassa. Ensimmäinen on hajulukko. Jatkossa tukkeutuneen hajulukon avaaminen on taloyhtiön vastuulla.

Millä avata tukkeutunut viemäri? ›

Tee näin:
  1. Kaada viemärin aukkoon 1 dl ruokasoodaa. Lorauta heti perään 2 dl etikkaa. Anna yhdistelmän vaahdota ja vaikuttaa noin 5 minuuttia.
  2. Valuta viemäriin hanasta kuumaa vettä.
  3. Toista käsittely tarvittaessa ja ota tavaksi puhdistaa viemäri noin kerran viikossa.
Jan 14, 2023

Voiko Vessanpönttöön kaataa kuumaa vettä? ›

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että viemäriin ei kannata kaataa yhtäjaksoisesti satoja litroja kiehuvaa vettä. Mutta pieniä määriä kiehuvaa vettä nykyaikaiset viemärit kestävät hyvin. ”Pastaveden kaataminen viemäriin on niin pientä, ettei se tunnu missään”, sanoo Wanderin tutkimuspäällikkö Martti Latva.

Miksi kerrostalon viemäri haisee? ›

Paha haju viemärissä on pääsääntöisesti peräisin rikkivedystä, jota muodostuu esimerkiksi rasvan mädäntyessä. Haju muistuttaakin mätää kananmunaa. Lattiakaivo voi olla kuivunut tai likainen. Pahan hajun tullessa esimerkiksi kylpyhuoneen lattiakaivosta on vika tavallisesti hajulukossa, joka on päässyt kuivumaan.

Saako Vessanpönttöön kaataa kiehuvaa vettä? ›

Kuinka avata tukkeutunut vessanpönttö manuaalisesti kuumalla vedellä Joskus tukkeutuneen vessanpöntön avaaminen käy helpoiten kaatamalla vessanpönttöön kuumaa vettä. Kuuma vesi auttaa avaamaan tukoksia, ja painovoima auttaa työntämään pienet tukokset eteenpäin viemäriin, kun vesi kaadetaan pönttöön.

Voiko kiehuvaa vettä kaataa Vessanpönttöön? ›

– Kuuma vesi on noin 60–80 asteista, ja tämän lämpötilan saa kiinteistön hanoista, Alastalo ohjeistaa. – Hanasta tulevaa kuumaa vettä voi laskea viemäriin huoletta. Keittiön viemäriä voi saada puhtaammaksi laittamalla astianpesuainetta altaaseen ja laskemalla kuumaa vettä runsaasti perään.

Voiko kananmunaa laittaa viemäriin? ›

Kahvinporot ja kananmunankuoret

Rasvan ja öljyn ohella kahvinporot ovat asiantuntijoiden mukaan yksi suurimmista tukosten aiheuttajista putkistoissa. Sama pätee kananmunankuoriin. Ne eivät hajoa ja muodostavat ajan kuluessa tukoksia.

Videos

1. MONES KÄÄRIJÄ ON TÄNÄÄ? 💚😳 #käärijä
(Laura Kiuru)
2. I Became a REAL FISH!
(Tiko)
3. Herbalisti tutustuu jätevedenpuhdistukseen Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla
(HSY)
4. OUR YACHT Build UPDATE & BERING 92 EXPLORER SuperYacht Tour / EXPEDITION Liveaboard Trawler
(NautiStyles)
5. Everyone needs to know THESE 7 Cleaning Tricks 💥 (THIS CHANGES EVERYTHING) 🤯
(Smart Fox)
6. 16 000 000 $ 2022 VAN DER VALK EXPLORER 34M YACHT Fast SuperYacht Tour
(NautiStyles)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 20/10/2023

Views: 5715

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.