9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (2023)

  RD.COM koirat

  9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (1)Wendy Rose GouldPäivitetty: 2. joulukuuta 2021

   Koirasi ei välttämättä tarvitse vain kylpyä tai hyvää hampaiden harjausta. Viipyvät tuoksut voivat olla merkki mahdollisista sairauksista, joita on hoidettava.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (2)Aleksey Boyko / Shutterstock

   Kun kylpy ei ratkaise ongelmaa

   Vaikka rakastamme turkisvauvojamme, meidän on myönnettävä epämiellyttävä totuus: joskus ne haisevat. He ovat loppujen lopuksi eläimiä, mutta sen jälkeen he tekevät toisinaan törkeitä asioita, kuten kiipeilevät roskien läpi, kiertelevät roskissa ja syövät todellista roskaa. Mutta kun mitään sellaista ei ole tapahtunut, mutta haju on edelleen olemassa, mitä tapahtuu? Se voi olla lääketieteellinen ongelma, joka vaatii heti huomiota. Itse asiassa epänormaali haju on yksi suurimmistamerkkejä siitä, että "terveellä" koirallasi on sairauden oireita. Tässä on joitain olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa koirasi epäluonnollisen haisevan hengityksen, ihon tai kakan, sekä mitä sinun tulee tehdä tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman pian – ei vain nenäsi vaan lemmikkisi terveyden vuoksi.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (3)gp88/Shutterstock

   Ihopoimu pyoderma

   Ihopoimupyoderma on hieno termi ihotulehdukselle, joka esiintyy ihopoimujen välissä ja aiheuttaa voimakkaan, ummehtunutta hajua. Sitä voi esiintyä kaiken ikäisillä, -kokoisilla ja -rotuisilla koirilla, mutta se on yleisempää ylipainoisilla koirilla tai rotuilla, joilla on ihokierteitä, kuten mopsit, englantilaiset bulldogit, shar-peit ja mastiffit. Infektio tapahtuu, kun koirien kehossa luonnostaan ​​esiintyvät bakteerit kasvavat liiaksi lämpimässä, kosteassa ympäristössä ihopoimujen välissä,selittää VCA.

   Haju on pistävä, ja itse infektio voi aiheuttaa pennulle kutinaa ja kipua. Jos huomaat tämän ongelman, ota heti yhteyttä eläinlääkäriin. Hän voi määrätä lääketieteellistä ihonpuhdistusainetta ja/tai paikallista voidetta infektion hoitoon. Hoitamattomana infektio voi pahentua ja leikkaus voi olla tarpeen. Tässä on joitain muitamahdollisista syistä koirasi on niin kutiava.

   (Video) Kiusallinen alapääongelma || BLOKESS

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (4)Phakhawat Wanthaing/Shutterstock

   Anaalirauhasen tulehdus

   Jos haistat kalan hajua, koirasi anaalirauhaset voivat olla syyllisiä. Nämä rauhaset erittävät viskoosia nestettä, joka antaa niiden kakalle sen ainutlaatuisen tuoksun – jotain, josta muut koirat voivat oppia paljon. Itse asiassa se on yksi niistäsyitä, miksi koirat haluavat haistaa muitadogs:n peput. Mutta ihmiset voivat oppia jotain myös tästä hajusta. "Meidän ei yleensä pitäisi haistaa näiden rauhasten eritystä, koska niiden pitäisi toimia vain ulostamisen aikana", sanoo Christie Long, DVM, eläinlääketieteen johtajaModerni eläin. "Jos haistat erittäin haisevan kalan hajun, kun koirasi ei kakkaa, on mahdollista, että se on tahattomasti vapauttanut rauhaset. Tämä voi tapahtua, jos he pelkäävät äkillisesti, jos he ovat todella täynnä tai koska toinen tai molemmat rauhaset ovat tulehtuneet."

   Jos kyseessä on kertaluonteinen onnettomuus, sinun ei pitäisi olla huolissaan, tohtori Longin mukaan. Jos se kuitenkin tapahtuu jatkuvasti, se voi johtua infektiosta tai erittäin täyteläisistä rauhasista, jotka on ilmaistava. Jos kyseessä on jälkimmäinen ongelma, ammattitaitoinen trimmaaja voi auttaa. Mutta jos se on infektio, sinun on vietävä eläinlääkäriin apua.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (5)Lucia Romero/Shutterstock

   (Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

   Hampaiden sairaus

   Heikko "koiramainen hengityksen" haju on täysin normaalia, mutta hajun muutos - varsinkin jos se muuttuu hyvin mätä hajuksi - on merkki hammassairauksista. "Monet lemmikkieläinten omistajat ajattelevat, että heidän koiransa lopettaisi syömisen, jos heillä olisi hammassärkyä, mutta on käynyt ilmi, että koirat ovat niin halukkaita syömään, että ne jatkavat syömistä huolimatta hampaiden murtumisesta ja kipeistä hampaiden juuren paiseista", toteaa tohtori. Pitkä. "Jos koirasi hengityksessä haisee kauhealta, on ehdottomasti aika käydä eläinlääkärissä saadaksesi ongelman syyn."

   Hammassairauksien ehkäisemiseksi sinun tulee harjata koirasi hampaat vähintään kaksi tai kolme kertaa viikossa. Eläinlääkärin hyväksymät puruluut voivat myös auttaa. Tässä on muita mahdollisuuksiasyitä koirallasi on pahanhajuinen hengitys – ja miten päästä eroon siitä.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (6)Monika Vosahlova/Shutterstock

   Suun syöpä

   Huono suuhygienia ei ole ainoa mahdollinen koirahalitoosin syy. Jos pentujen hengitys yhtäkkiä haisee mätä roskat, se voi olla merkki suusyövästä, sanooSue Downing, DVM, VCA Animal Specialty & Emergency Centerin eläinlääkäri onkologi. Älä panikoi, mutta älä myöskään viivyttele. Koska maallikon on vaikea tunnistaa suuongelman todellista syytä, tohtori Downing sanoo, että on parasta "näkeä eläinlääkäri mahdollisimman pian tutkiakseen suun ja ottavan näytteitä mahdollisesta epänormaalista kudoksesta". Nämä ovat ne muutkoirien syövän varoitusmerkit, jotka jokaisen omistajan tulisi tietää.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (7)Prystai/shutterstock

   Diabetes

   Pentu voi olla erittäin suloinen, mutta hänen hengityksensä ei saa koskaan haista siltä. Ihmisten tapaan selvästi tuoksuva hengitys voi olla merkki diabeteksesta. Joka neljäs koira kehittää tämän insuliinin puutteen aiheuttaman tilan, sanooPetAssure.com, ja se voi johtua useista syistä, jotka vaihtelevat genetiikasta haimasairauksiin ja synnynnäisiin häiriöihin. Vaikka kaikenikäisille ja -rotuisille koirille voi kehittyä diabetes, se on erityisen yleistä yli 6-vuotiailla, ja beaglit, terrierit ja samojedit ovat alttiimpia rotuja.

   Makean tai sokerisen tuoksun lisäksi koirasi hengityksessä muita merkkejä ovat lisääntynyt jano ja virtsaaminen. Eläinlääkärisi on suoritettava testi diabeteksen diagnosoimiseksi, ja jos koirallesi diagnosoidaan, tämä parantumaton sairaus on hoidettava lääkkeillä.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (8)svetastar/Shutterstock

   Hiivatulehdus

   "Koirat voivat varmasti saada hiivainfektioita, ja niitä esiintyy yleisimmin korvakäytävissä", sanoo tohtori Long. "Ne voivat myös vaihdella varpaiden välissä ja ihopoimuissa. Koirat, jotka saavat rutiininomaisesti hiivainfektioita, ovat lähes aina allergisia ruoalle tai hengitetyille aineille.

   Joten mistä tiedät, onko koirallasi hiivatulehdus? Todennäköisesti haistat hiivaisen hajun – tai jotain vanhan, läikkyneen oluen kaltaista. Näiden infektioiden hoitamiseksi ja ehkäisemiseksi eläinlääkärisi voi suositella pyyhkeitä, jotka auttavat pitämään alueen kuivana, mikä puolestaan ​​vähentää hiivapopulaatiota iholla. Dr. Long lisää: "Hiivan aiheuttamia korvatulehduksia voidaan melkein aina hoitaa menestyksekkäästi paikallisilla hiivalääkkeillä. Kaikissa tapauksissa ongelman ensisijaiseen lähteeseen – itse allergiseen sairauteen – tulisi puuttua siihen tarkoitetuilla lääkkeillä.

   (Video) TARINA KIUSATUSTA

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (9)Patryk Kosmider/Shutterstock

   Munuaisten vajaatoiminta

   "Muuaisten vajaatoiminnasta kärsivien koirien hengityksessä on usein virtsan haju", sanoo tohtori Long. ”Tämä johtuu siitä, että heidän munuaiset eivät pysty tehokkaasti poistamaan kuona-aineita verestä. Munuaisten vajaatoiminnalla on useita syitä koirilla, mukaan lukien tartuntataudit, kuten leptospiroosi, syöpä ja perinnölliset ongelmat, jotka johtavat munuaisten toiminnan heikkenemiseen ajan myötä. Jokainen koira, jolla epäillään munuaisten vajaatoimintaa, tarvitsee nopeaa lääkärinhoitoa taustalla olevan syyn määrittämiseksi ja hoitamiseksi.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (10)Anna Hoychuk/Shutterstock

   Parvovirus

   Kaikki kakka haisee, mutta kun pennullasi on vuotava uloste, joka on huomattavan pahanhajuinen, se voi olla merkki vakavasta virusinfektiosta, jota kutsutaan parvovirukseksi. Se on erittäin tarttuvaa ja siihen tulee puuttua välittömästi, jotta koirasi selviytymismahdollisuudet paranevat,sanoo PetMD. Eläinlääkäri keskittyy toissijaisten oireiden, kuten nestehukkauksen, ruokahaluttomuuden ja oksentelun, parantamiseen, jotta lemmikkisi palautuu terveeksi. Vaikka parvovirus voi vaikuttaa kaikkiin koiriin, se on lähinnä 6 viikon ja 6 kuukauden ikäisten koirien ongelma, ja sitä voidaan ehkäistä rokotuksilla. Yli 24 tuntia kestävä ripuli on aina merkki siitä, että sinun tulee käydä eläinlääkärissä näiden ohella13 varoitusmerkkiä siitä, että koirasi on kipeänä.

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (11)otsphoto/Shutterstock

   Virtsatieinfektio (UTI)

   Vaikka virtsatietulehduksen tuoksu voi olla erilainen jokaisella koiralla, se on yleensä hyvin voimakas haju, joka eroaa huomattavasti niiden normaalista virtsan tuoksusta. Jotkut kuvailevat sitä myskiksi, toiset sanovat sen olevan eltaantunutta tai roskien hajua, ja toiset sanovat sen olevan "mätä kalan" haju. Muita oireita ovat lisääntynyt jano ja virtsaaminen, taloon pissaaminen, verinen tai samea virtsa, vinkuminen virtsaamisen aikana ja sukuelinten nuoleminen.

   Jos epäilet, että koirallasi on virtsatietulehdus, ota heti yhteyttä eläinlääkäriin, neuvooTricia Tovar, DVM, eläinlääkäri VCA Animal Specialty & Emergency Centerissä. "Eläinlääkärisi voi tehdä virtsatestejä selvittääkseen, onko kyseessä virtsatietulehdus vai ei", hän sanoo. "He määräävät myös antibiootin infektion selvittämiseksi." Ilman hoitoa infektio voi levitä koirasi munuaisiin ja aiheuttaa lopulta epäonnistumisen.

   Varmista seuraavaksi, että tiedät nämäluotettavia vinkkejä, jotka auttavat lemmikkiäsi elämään pidempään.

   (Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

   Alkuperäinen julkaisu: 07.1.2020

   9 lääketieteellistä syytä, miksi koirasi saattaa haista pahalle (12)

   Wendy Rose Gould

   Wendy Rose Gould on Phoenixissa toimiva veteraani-elämäntapatoimittaja, joka käsittelee kotia ja puutarhaa, lemmikkejä, hyvinvointia ja matkailua sellaisissa myyntipisteissä kuin Martha Stewart Living, Real Simple, Insider ja Reader's Digest. Hän suoritti kandidaatin tutkinnon Indianan Franklin Collegesta Pulliam School of Journalismista ja valmistui magna cum laudesta. Hän on suorittanut toisen kandidaatin tutkinnon filosofiassa.

   (Video) Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2

   FAQs

   Miksi koira haisee pahalle? ›

   Koirien ominaishaju muodostuu ihon pinnassa elävien mikrobien eli pieneliöiden sekä ihon tali- ja hikirauhasten tuottamista eritteistä. Kun turkki kastuu, eritteiden tuottamat hajut haihtuvat ympäristöön, jolloin ne haisevat voimakkaammilta. Mitä terveempi koira on, sitä vähemmän sen turkki haisee.

   Mikä auttaa koiran pahanhajuiseen hengitykseen? ›

   Koiran pahanhajuinen hengitys – 10 tapaa vaivan taltuttamiseen
   1. Harjaa hampaat oikein. ...
   2. Tarjoa pureskeltavaa. ...
   3. Käy eläinlääkärillä ...
   4. Tarjoa jogurttia. ...
   5. Osta hampaiden terveyttä edistäviä herkkuja. ...
   6. Piilota tuoreita luita. ...
   7. Kokeile persiljaa. ...
   8. Käytä veteen lisättäviä puhdistusaineita.
   Aug 30, 2017

   Mitä tehdä kun koiran henki haisee? ›

   Koiran pahanhajuinen hengitys kertoo tavallisesti puutteellisesta suuhygieniasta ja siitä, että lemmikin suun hoitoon olisi syytä panostaa enemmän. Mikäli hampaiden huolellisesta hoitamisesta huolimatta koiran suu haisee, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen.

   Miksi koiranpennun henki haisee? ›

   Hampaiden vaihtuminen noin puolivuotiaalla pennulla aiheuttaa tilapäisen pahanhajuisen hengityksen. Irtoamassa olevat maitohampaat keräävät bakteereja ympärilleen ja hengitys haisee pahalle kunnes hammas irtoaa ja hengityksen haju paranee. Tämä on normaalia, eikä vaadi mitään hoitoa.

   Mitä jos koira haukottelee? ›

   Jos koira viestii sinulle rauhoittavilla signaaleilla, sille on hyvä vastata samoilla tavoilla. Kokeile esimerkiksi kyykistymistä, silmien siristelyä, haukottelua tai kehon ja kasvojen kääntämistä pois koirasta. Kun käyttäydyt itse rauhallisesti ja lempeästi, koira ymmärtää rauhoittavat eleesi ja rentoutuu.

   Mitä tarkoittaa jos koira nuolee huuliaan? ›

   Koira nuolee itseään ja esimerkiksi ihmistä useasta syystä. Koiralle on luontaista pestä ja siistiä turkkiaan nuolemalla. Sen sijaan esimerkiksi huulten nuoleminen voi olla merkki kivusta tai stressistä, se voi olla rauhoittava ele tai kieliä ruuansulatuskanavan ongelmasta kuten närästyksestä.

   Mikä haju karkoittaa koiran? ›

   Cayennepippuri on tehokas kotilääke koirille. Ripottele tätä nurmikollesi, pippurin voimakas tuoksu karkottaa koirat.

   Mistä syystä koira Korisee? ›

   Monien koirien somaa tuhinaa nukkuessa pidetään normaalina ja usein jopa viehättävänä ääntelynä. Aina nukkuvan lemmikin ääntely ei kuitenkaan ole suloista saati harmitonta. Kuorsaus äänenä kaikuu koiran ylemmistä hengitysteistä, yleisimmin nielun alueelta, kun ilma ei syystä tai toisesta pääse kulkemaan esteettä.

   Miksi koira hengittää oudosti? ›

   Läähättäminen on koiralle luonnollinen ja normaali käytöstapa. Se on sen tapa hikoilla; koira läähättää viilentääkseen itseään.

   Miksi koira Nieleskelee? ›

   Koira maiskuttaa, nieleskelee, vaeltelee tai lipoo huuliaan. Se saattaa nuoleskella erilaisia pintoja ja ahmia heinää tai nenäliinoja. Ruokahalukin voi olla kadoksissa.

   Mitä koiran vinkuminen tarkoittaa? ›

   Vetstreet selittää, että vinkuna saattaa olla koiran tapa pyytää jotain, kuten huomiota tai ruokaa. Koira saattaa olla innoissaan tai energisellä tuulella. Toiset koirat taas vinkuvat ollessaan stressaantuneita. Haavoittunut tai sairas koira voi kertoa huonosta olostaan vinkumalla.

   Miksi koiran tassut haisee Popcornille? ›

   Koirien ja kissojen iholla elää luonnostaan joukko erilaisia bakteereita ja hiivoja. Niitä pesiytyy etenkin kosteisiin, maaperän kanssa tekemisissä oleviin polkuanturoihin. Nämä tassuissa asustavat mikro-organismit erittävät hajua, joka haisee meidän neniimme popcorneilta.

   Mitä tarkoittaa kun koira venyttelee? ›

   Koirat ovat luonnostaan aktiivisia

   – Evoluutio suosii valmistuneita. Jos et venyttele, olet vaarassa epäonnistua metsästyksessä ja nälkiintyä. Loukkaantua tai kuolla taistelussa, jolloin saat vähemmän todennäköisemmin jälkeläisiä, Rosenberg kertoo.

   Miksi koira haistelee toisen koiran takapuolta? ›

   Kun koira tapaa uuden koirakaverin, se esittäytyy kääntämällä takapuolensa toisen nuuskittavaksi. Takamuksen haistelu on koirien kesken suuri kohteliaisuus. Koiran hajuaisti on yli 44 kertaa ihmisen hajuaistia tarkempi, ja takamuksessa on hajua erittäviä rauhasia.

   Miksi koirat syövät ruohoa? ›

   Ravinteiden puute, dominoiva käytös tai pahoinvointi ovat kaikki avainsanoja, jotka koiranomistajat yhdistävät ruohon syömiseen. Erityisen itsepintaisen huhun mukaan koirat syövät ruohoa oksentaakseen. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että vain harvat koirat oksentavat syötyään ruohoa.

   Miten saada koiran haju pois? ›

   Tehokkaita kotitekoisia tapoja märän koiran hajun poistamiseen. Valkoviinietikka. Koiran turkkiin voi suihkuttaa veden ja valkoviinietikan seosta. Etikan määrän tulee olla pieni, jottei se ärsytä eläimen ihoa, eikä etikan pistävä haju jää karvaan kiinni.

   Miksi koiralla on parempi hajuaisti? ›

   Kun ihmisellä on noin 380 erilaista hajureseptoria, on koirilla erilaisia hajuihin reagoivia reseptoreita noin 870. Reseptorit sijaitsevat hajuaistinsoluissa nenän limakalvolla. Kokonaisuudessaan koiralla on hajuaistinsoluja noin neljäkymmentä kertaa niin paljon kuin ihmisellä.

   Mistä tietää että koira on sairas? ›

   Koira voi oireilla monin tavoin sairastaessaan. Selviä sairauden merkkejä ovat ruokahalun menetys ja laihtuminen, vetäytyminen, väsymys, nuutuneisuus, löysä vatsa, oksentelu, ontuminen, paha haju, turkin rasvaisuus, runsas karvanlähtö tai kosketuksen välttely.

   Mistä tietää että koira on kuiva? ›

   Koiran nestetasapainoa voidaan arvioida suun limakalvolta, kuivuus ja nihkeys ovat merkkejä kliinisesti merkittävästä kuivumisesta. Mikäli kuivuminen on vakavaa, se ilmenee myös ihon palautumista tarkastellessa; kun koiran nahkapoimua nostaa, se ei palaudu välittömästi irti päästettäessä vaan iho painuu alas hitaammin.

   Videos

   1. Lyhytelokuva:Uusi oppilas Eero
   (Vilhelm)
   2. Eino ja Aapeli - Mä Voisin Olla Se
   (Eino ja Aapeli)
   3. Älä näpistä!
   (Metsokankaan Koulu)
   4. Lapsi soittaa 112
   (Hätäkeskuslaitos)
   5. Lonely (short version)
   (Maaritin luokka)
   6. Sekoliuksen koulu
   (Seikkailupuisto)
   Top Articles
   Latest Posts
   Article information

   Author: Jamar Nader

   Last Updated: 19/09/2023

   Views: 5972

   Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

   Reviews: 90% of readers found this page helpful

   Author information

   Name: Jamar Nader

   Birthday: 1995-02-28

   Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

   Phone: +9958384818317

   Job: IT Representative

   Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

   Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.